BLIXTSNABBA BULLAR 12 Bullar 1 dl hasselnötter 1 dl torkade aprikoser och russin (sultanrussin) 3 dl havregryn 3 dl vetemjöl 2 tsk bikarbonat (alt. 1 tsk bakpulver och 1 tsk bikarbonat) 1-2 tsk salt 4 dl yoghurt ¼ dl mörk sirap 1 msk rapsolja till smörjning Sätt ugnen på 200 grader Hacka nötterna och dela aprikoserna. Blanda dem med russin havregryn, vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke Tillsätt yoghurt och sirap. Rör hastigt ihop. Smörj en muffinsplåt med oljan och fördela smeten i hålen. Grädda mitt i ugnen i c:a 15 min Servera gärna med ost och gurka Kommentar: I grundreceptet står det 2 tsk salt. Vi tycker det smakar bättre med 1-1 ½ tsk. I grundreceptet står det 2 tsk bikarbonat. Vi tycker det smakar bättre med hälften bikarbonat och hälften bakpulver.